Öngyilkos merénylő robbantott egy étteremnél a Kongói Demokratikus Köztársaságban

2021. december 25. – 22:07

Másolás

Vágólapra másolva

Öngyilkos merénylő robbantott szombaton egy étteremnél a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén lévő városban, Beniben, írja a Reuters.

A robbantásban a merénylővel együtt összesen hatan haltak meg. A merénylet elkövetőjeként egyelőre egy szervezet sem jelentkezett.

Sylvain Ekenge tábornok, Észak-Kivu kormányzójának szóvivője elmondta, a biztonsági őrök megakadályozták, hogy a merénylő belépjen a zsúfolt étterembe, ezért az illető inkább a bejáratnál robbantott.

Narcisse Muteba polgármester szerint, aki egyben rendőrségi ezredes is, a halottak között két gyermek is volt, illetve legalább 13 másik ember megsebesült, őket egy helyi kórházba szállították.

Kongó és a szomszédos Uganda november végén indított katonai hadjáratot a térségben az Iszlám Állammal szövetséges Demokratikus Erők (ADF) nevű csoport ellen. A hatóságok korábban őket okolták a térségben elkövetett robbantásokért.

A november 30-án indított közös kongói és ugandai hadjárat négy ADF-tábort tervezett célba venni, köztük kettőt Beni térségében, közölte egy ugandai tábornok a hónap elején. A városban júniusban két robbanás is volt, az egyik egy katolikus templomban, a másik pedig egy forgalmas útkereszteződésben. Egyik robbanásban sem halt meg senki, kivéve a feltételezett merénylőt, aki a második robbanás során vesztette életét.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!