Kiszökött egy farkasfalka a kifutójából egy francia vadasparkban

2021. december 25. – 11:32

Másolás

Vágólapra másolva

Kiszökött a kifutójából egy kilenc tagú farkasfalka egy francia vadasparkban – írja a BBC.

Az eset pénteken történt nyitvatartási idő alatt, de szerencsére nem voltak sokan a Montredon-Labessonnie-i állatkertben.

A farkasok valahogy tönkretették a biztonsági zárakat és átmásztak a kerítésen, de az állatkertből nem jutottak ki. A kilencből négy állatot kénytelenek voltak agyonlőni a veszélyes viselkedésük miatt, a másik öt állatot viszont sikerült visszaterelni a kifutójukba, ott pedig egy időre elaltatták őket.

A park tulajdonosa, Sauveur Ferrara az AFP-nek azt mondta: a farkasok csak nemrég érkeztek meg az állatkertbe, a látogatókat pedig az állatok szökését követően azonnal evakuálták, ők nem voltak közvetlen veszélyben.

A vadasparkot egy időre bezárják, amíg a biztonsági problémákat megoldják. Ez feltehetően január közepéig tarthat.

Nem ez az első eset hogy kénytelenek bezárni egy időre: tavaly októberben Barbara Pompili, Franciaország ökológiai átalakulásért felelős minisztere az állatok jóléte és a személyzet biztonsága miatt aggódott, és bezárásra kötelezte az intézményt. A bíróság azonban néhány nappal később hatályon kívül helyezte ezt a döntést, az állatkert pedig tovább üzemelhetett.

A több mint 60 hektáros parkban több mint 600 állat él, köztük oroszlánok, majmok és flamingók.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!