II. Erzsébet királynő ünnepi beszédében emlékezett meg Fülöp hercegről

2021. december 25. – 17:28

Másolás

Vágólapra másolva

II. Erzsébet királynő idei karácsonyi üzenetében emlékezett meg Fülöp herceg halála óta először volt férjéről és együttérzését fejezte ki azokkal, akik úgy ünnepelnek, hogy elvesztették valamelyik szerettüket, írja a BBC.

„A karácsony nehéz lehet azok számára, akik elvesztették szeretteiket. Idén különösen megértem, hogy miért.”

Fülöp herceget „szeretett” hercegének nevezte, és elmondta, érezte a jelenlétét az ünnepi időszakban úgy is, hogy már nincs vele.

„Az élet természetesen a végső búcsúzásokból és az első találkozásokból áll. (…) És bármennyire is hiányzik nekem és a családomnak, tudom, hogy azt akarná, hogy élvezzük a karácsonyt”

– mondta a királynő.

Az adás alatt látható bekeretezett fénykép a 2007-es gyémánt házassági évfordulójukon készült, és a királynő ugyanazt a zafír melltűt viselte, ami a képen is szerepel, illetve azt a krizantém alakú brosst, amit az 1947-es nászútjukon.

A Buckingham-palota a héten jelentette be, hogy tavasszal hálaadó istentiszteletet tartanak a Westminster-apátságban Fülöp herceg életéért.

A windsori kastélyban felvett karácsonyi adás volt a királynő legterjedelmesebb szereplése azóta, hogy ősszel visszavonult egy sor rendezvényről.

Beszédében még kitért Károly és Vilmos herceg munkájára a COP26 éghajlat-változási csúcstalálkozón, kiemelte, mennyire elkötelezettek a környezetvédelem iránt.

A királynő idén kivételesen a windsori kastélyban tölti a karácsonyt sandringhami birtoka helyett, családtagjai szintén vele lesznek. A koronavírus terjedése miatt az elmúlt fél évben elővigyázatosságból nem jelent meg különböző rendezvényeken, így például idén kihagyta a reggeli istentiszteletet a windsori Szent György-kápolnában is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!