Piros tangát húzott az arcára maszk helyett, leszállították a repülőről az amerikai férfit

2021. december 17. – 20:25

Másolás

Vágólapra másolva

Leszállítottak egy floridai férfit a United Airlines egyik járatáról, mert maszk helyett egy piros tangát húzott az arcára – írja az NBC News. A férfi, Adam Jenne több járaton is eljátszotta ugyanezt, így akar tiltakozni a járványvédelmi szabályok ellen.

„Szerintem a legjobban abszurditással tudjuk illusztrálni az abszurditást. Mindegyik járaton más-más módon reagált a személyzet”

– mondta Jenne.

Az USA repülési hatósága márciusig meghosszabbította a maszkviselési szabályt, így a reptereken, buszokon, vonatokon és repülőkön is maszkot kell húzni. Ennek Jenne nem örül, nem is hajlandó a reptereken maszkot viselni. A bátorsága miatt Rosa Parkshoz hasonlította magát.

Rosa Parks egy fekete aktivista volt, az egyenjogúságú mozgalmak egyik vezéralakja, aki 1955-ben azzal lett híres, hogy letartóztatták, miután nem adta át a helyét egy buszon egy utasnak, aki már nem tudott leülni a busz fehéreknek fenntartott felében. Parksot a szabadságjogi mozgalom anyjaként említették a kongresszusban.

A járvány óta egyre több problémás utassal találkoznak a repülőkön. A hatóságoknak évente 100-150 esetben kellett fellépniük rosszul viselkedő utasok ellen, de idén január óta már 5660 problémás utasról kaptak jelentést. Az esetek közül több mint 4000 maszkhoz köthető volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!