Két nő vádolja szexuális zaklatással a Szex és New Yorkban Mr. Biget alakító Chris Nothot

2021. december 16. – 20:15

Két nő vádolja szexuális zaklatással a Szex és New Yorkban Mr. Biget alakító Chris Nothot
Chris Noth az And Just Like That forgatásán, 2021. november 7. Fotó: Jason Howard/Bauer-Griffin/Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Az HBO Max folytatást csinált a Szex és New York sorozatnak And Just Like That címmel. A sorozat promóciójának és sajtóhíreinek apropóján már két színésznő is jelezte, hogy 11 év különbséggel szexuálisan zaklatta őket a sorozatban Mr. Biget alakító Chris Noth. A nők álnéven mesélték el történeteiket a The Hollywood Reporternek (THR).

A jelenleg 40 éves Zoe azt mesélte el, miután 2004-ben elvégezte a főiskolát, Los Angelesbe költözött, és alacsonyabb beosztásban kezdett el dolgozni egy nagynevű cégnél, ahol Noth és más hírességek is rendszeresen megfordultak. Elmondása szerint a férfi megszerezte a telefonszámát, és hangüzeneteket hagyott neki. Volt főnöke furcsállta, hogy az akkor 49 éves színész miért üzenget a lánynak, de nem találta aggasztónak, mert „ez volt a Szex és New York csúcsa”. Noth pedig „olyan volt számunkra, mint egy isten”.

Később Noth áthívta hollywoodi medencés lakására, ahol a második alkalommal már úgy fogadta a nőt, hogy megcsókolta, majd amikor el akart menni, az ágyhoz vitte, lerángatta róla a ruháit, és megerőszakolta.

Zoe úgy emlékezett vissza:

„Nagyon fájdalmas volt, és azt kiabáltam, hogy »állj!«️, de ő nem tette. Azt kérdeztem: »Legalább egy óvszert hoznál?«️ Erre ő kinevetett.”

Lily, aki most 31 éves, egy 2015-ös történettel állt elő, amikor felszolgálóként dolgozott az időközben bezárt, New York-i No.8 nevű éjszakai klub VIP-részlegében, ahol megismerte Nothot. A férfi megszerezte a telefonszámát, és randira hívta. Ekkor ő 25, Noth pedig 60 éves volt. Lily elmondta, sokat ittak a randin, majd utána a férfi felhívta a lakására, ahol állítása szerint a közeledésére határozottabban kellett volna nemet mondania.

„A következő dolog, amire emlékszem, hogy lehúzta a nadrágját, és ott állt előttem, és a számba nyomta a péniszét.”

A THR átnézte Noth és Lily 2015 márciusában és áprilisában váltott sms-eit. Az egyikben Noth üzent Lilynek:

„Egyébként meg kell kérdeznem, hogy élvezted-e a múlt heti éjszakánkat. Szerintem nagyon jó móka volt, de nem voltam benne biztos, te hogy érzel.”

Lily erre azt válaszolta:

„Hmm... határozottan élveztem a társaságodat. Remekül elbeszélgettünk. Nem akarok sms-ben belemenni a részletekbe, de kissé kihasználtnak éreztem magam... Talán jobb lenne ezt telefonon megbeszélni, de most nem tudok beszélni.”

Noth azt írta, reméli, újra találkozhatnak egy vacsorára vagy italra. A nő egyszer beleegyezett egy vacsorába, aztán lemondta, majd halogatta, végül soha többé nem találkoztak.

Noth a THR-nek küldött egy nyilatkozatot, amiben az áll:

„Az engem ért vádak, amelyeket olyan személyek fogalmaztak meg ellenem, akikkel évekkel, sőt évtizedekkel ezelőtt találkoztam, kategorikusan hamisak. Ezek a történetek akár harminc évvel vagy harminc nappal ezelőttről is származhattak volna; a nem mindig nemet jelent – ez egy olyan határ, amit nem léptem át. A találkozások konszenzusosak voltak. Nehéz nem megkérdőjelezni e történetek nyilvánosságra kerülésének időzítését. Nem tudom biztosan, hogy miért most kerültek elő, de azt tudom: nem bántalmaztam ezeket a nőket.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!