89 rendbeli emberölési kísérlet miatt életfogytiglanit kapott a farsangi karneváli tömegbe hajtó német férfi

2021. december 16. – 14:16

Másolás

Vágólapra másolva

A németországi bíróság csütörtökön 89 rendbeli emberölési kísérlet miatt ítélte el azt a 31 éves férfit, aki tavaly autójával belehajtott egy farsangi karnevált ünneplő tömegbe, írja az AP hírügynökség. A Kassel központú regionális bíróság ítélete szerint a német férfi, akinek a nevét magánéleti okokból nem hozták nyilvánosságra, „különösen súlyos felelősséget” viselt a támadásért, azaz 15 év elteltével sem lesz feltételesen szabadlábra bocsátható.

A vádlott év elején az autójával a tömegbe hajtott egy farsangi felvonuláson a németországi Volkmarsenben, így átgázolt több tucat emberen, köztük 26 gyereken. A farsangi időszak legfontosabb napjaként számontartott húshagyó kedd előtti hétfő (Rosenmontag) alkalmából tartottak felvonulást, a most elítélt merénylő pedig a nézők közé kormányozta autóját, amely nagyjából 30 métert tett meg az emberek között úgy, hogy vezetője még gázt is adott.

Senki sem halt meg, de 90-en megsérültek, köztük 20-an kórházi kezelésre szorultak. A rendőrség később azt is közölte, hogy

a férfi szándékosan hajtott a tömegbe, és kifejezetten a gyerekeket célozta meg.

A merénylőt egyébként még a helyszínen elfogták, ahogy arról akkor a Bild beszámolt, a járókelők rángatták ki a kocsiból, majdnem meglincselték, még a rendőrség sietett a segítségére.

Az ügyészek azzal vádolták a férfit, hogy előre megtervezte a támadást, és egy műszerfali kamerát szerelt fel annak rögzítésére. A tárgyalás során az elkövető nem volt hajlandó tanúskodni.

Az ítélet végül 89 rendbeli súlyos testi sértésért találta bűnösnek a vádlottat, aki „különösen súlyos felelősséget” visel a támadásért, ami azt jelenti, hogy 15 év elteltével nem jogosult automatikus feltételes szabadlábra helyezésre, ahogy az Németországban megszokott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!