Putyin magántaxizással keresett extra pénzt a Szovjetunió bukása után

2021. december 13. – 11:27

Másolás

Vágólapra másolva

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy készülő dokumentumfilmben elárulta, hogy a Szovjetunió bukása után taxizott, hogy meg tudjon élni – írja a Guardian.

„Néha pluszpénzt kellett keresnem” – mondta. „Úgy értem, pluszpénzt keresni autóval, magán sofőrként. Kellemetlen erről beszélni, hogy őszinte legyek, de sajnos ez volt a helyzet.”

Putyin, aki a szovjet KGB biztonsági szolgálatának egykori ügynöke volt, korábban már többször siratta a Szovjetunió összeomlását, ezúttal pedig egyenesen „a 20. század legnagyobb geopolitikai katasztrófájának” nevezte azt. Sőt, arról beszélt, hogy szerinte ez a bukás jelentette a „történelmi Oroszország” végét.

A Szovjetunió megszűnése a gazdasági instabilitás időszakát hozta magával, amely sokakat szegénységbe taszított, mivel az újonnan függetlenné vált Oroszország a kommunizmusról a kapitalizmusra tért át. Ekkoriban a taxik ritkaságnak számítottak Oroszországban, ezért sok magánszemély vállalt fuvarozást a saját autójával. Sőt, néhányan még a munkahelyi járműveket, például a mentőautókat is taxiként használták – írja a BBC.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!