Egy olasz püspök azt mondta a gyerekeknek, hogy a Télapó nem létezik, elnézést kért érte az egyházmegye

2021. december 12. – 08:52

Másolás

Vágólapra másolva

Bocsánatot kellett kérnie egy olasz egyházmegyének, miután a püspökük azt mondta a gyerekeknek, hogy a Télapó nem létezik – írja a BBC.

A szicíliai Antonio Staglianò püspök múlt héten beszélt egy vallási rendezvényen, ahol azt is kijelentette, hogy a Télapó piros ruhája is kitaláció, ami egy Coca-Cola reklám jelmeze miatt terjedt el – ez egyébként nem igaz, már korábban is léteztek piros ruhás ábrázolások.

Az egyházmegye kommunikációs igazgatója bocsánatkéréssel próbálta menteni a dolgot. Alessandro Paolino tiszteletes szerint a püspök csupán arra próbált rávilágítani, hogy mi a karácsony ünnepének lényege. A közleménye szerint a gondolatmenet célja Szent Miklós történetének kiemelése volt, és hogy a gyerekek „elgondolkodjanak a karácsony jelentésén”, miután ez az ünnep mára inkább a fogyasztásról ismert.

„A püspök nevében sajnálatomat fejezem ki a nyilatkozat miatt, ami csalódást okozott a kicsiknek, és szeretném hangsúlyozni, hogy Staglianò püspök úr szándéka egészen más volt” – írta Paolino az egyházmegye Facebook-bejegyzésében.

A La Repubblica újságnak adott interjújában a püspök azt mondta, hogy nem azt mondta a gyerekeknek, hogy a Télapó nem létezik, hanem azt, hogy „meg kell különböztetni azt, ami valódi, ami nem”. Szerinte a karácsony ma már nem a keresztények ünnepe, mert ma már a vásárolgatás és maga a karácsonyi hangulat az ünnep.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!