Állítása szerint koronavírust tartalmazó fiolákat kínált a neten egy holland férfi

2021. december 12. – 07:38

Másolás

Vágólapra másolva

A holland pénzügyőrség elfogott egy férfit, aki az interneten árult állítólagos koronavírust tartalmazó fiolákat – írja az MTI a holland pénzügyminisztérium csalásokkal foglalkozó osztályára (FIOD) hivatkozva. Azért kínálta a terméket, hogy az emberek megfertőzhessék magukat, és így később kiválthassák a gyógyultsági igazolványt.

A De Telegraaf című holland lap szerint 33,5 euróért (12 ezer forint) kínálták az úgynevezett „koronacsomagokat”, amit ki is postáztak volna. A FIOD megállapította, hogy a gyanúsítottnak köze volt a netes felülethez.

Egy ilyen csomag állítólag koronavírust tartalmazó folyadékot, valamint egy házilag elvégezhető tesztet tartalmazott. A honlap üzemeltetője azzal hirdette termékét vásárlóinak, hogy három hónapnál nem régebbi vírusokat kapnak és „biztosak lehetnek abban, hogy ezek tartalmazni fogják a legfrissebb mutációkat és variánsokat is”.

A FIOD szerint ezen felül a vásárlóknak azt ígérték, hogy önfertőzés, majd a gyógyulás után a holland egészségügyi hatóságoknál kiválthatják a gyógyultsági igazolványt.

A FIOD szóvivője az ANP holland hírügynökségnek elmondta, hogy a gyanúsítottat időközben szabadlábra helyezték. Hozzátette: „további nyomozásra van szükség, hogy kiderítsék, sikerült-e valóban eladnia valamit, és a fiola egyáltalán működik-e”.

A holland egészségügyi hatóságok mindemellett óva intettek attól, hogy valaki szándékosan megfertőzze saját magát koronavírussal. „Akik szándékosan megfertőzik magukat, a közegészséget veszélyeztetik” – tették hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!