Itt vitat meg sok ezer európai megosztó kérdéseket

2021. december 12. – 11:56

Itt vitat meg sok ezer európai megosztó kérdéseket

Másolás

Vágólapra másolva

Milyen az, amikor többezer európai jön össze online azért, hogy egy határokon átívelő diskurzusban megosztó politikai témákat vitassanak meg? Ha kíváncsi a válaszra, kapcsolódjon be a Europe Talks 2021 záróeseményébe délután egy órától!

Októberben startolt a Europe Talks (azaz az Európa Beszélget) legújabb kiadása. Itt írtunk korábban részletesen a 17 különböző ország médiájának bevonásával Európa szerte zajló gigaprojektről, amely olyan vadidegeneket hoz össze egy-egy beszélgetésre, akiknek nagyon-nagyon eltérő véleményük van például arról, hogy:

  • be kéne vezetni a feltétel nélküli alapjövedelmet?
  • kötelezővé kéne tenni a koronavírus elleni védőoltást?
  • be kellene tiltani a belföldi repülőjáratokat?

Korábban még sosem volt magyar médiapartnere a többszörösen díjnyertes Europe Talksnak, idén azonban a Telex is csatlakozott az együttműködéshez, amelyben a német Zeit Online mellett részt vesz többek között az osztrák Der Standard, a német Deutche Welle, a brit Daily Mirror, az olasz La Republica és a lengyel Gazeta Wyborcza is.

Ezúttal eddig 37 európai országból több mint 9925 ember regisztrált. Azt, hogy Magyarországon mekkora igény van a párbeszédre, az értelmes vitára és arra, hogy különböző vélemények is egy platformra kerülhessenek, jól mutatja, hogy kilenc hét alatt összesen

2117 ember regisztrált a Telexen keresztül, és olvasóink már több mint ezer alkalommal beszélgettek olyanokkal, akikkel egészen máshogy válaszoltak megosztó kérdésekre.

De a történetnek itt még nincs vége. Egyrészt, aki most kapott kedvet és tud angolul az még december 17-ig regisztrálhat, ha megválaszolja az alábbi kérdéseket.

Másrészt 13:00-tól itt a Telexen is élőben követni lehet azt az online eseményt, amely Berlinből, Varsóból, Londonból és Madridból jelentkezik élőben, angolul, az alábbi program szerint, amelynek utolsó pontja, hogy három órától élőben összesorsolt beszélgetőtársakkal is lehet vitázni.

13:00 Berlin Welcome to Europe Talks 2021 featuring Europe Talks participants

13:15 Madrid Discussion: Ana Pastor, editor in chief of Newtral, and Nacho Cardero, editor in chief of El Confidencial
Interlude: Performance Microteatro

13:35 Berlin Lightning Talk: Dr. Emilia Roig, founder and executive director of the Center for Intersectional Justice Berlin

13:45 Warsaw Interview: Bart Staszewski, Polish film maker and LGBTI+ activist

14:00 Berlin Lightning Talk: Prof. Dr. Antje Boetius, director of the Alfred Wegener
Institute, Helmholtz Centre for Polar and Marine Research

14:20 London Brexit: Was it worth it? Discussion between 12 people featuring art
installation „Seat #12” by Jenny Brockmann

14:45 Berlin Lyrical contribution: Nora Bossong, author and essayist

15:00 Start of participant conversations

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!