Hétfőtől nem engednek be oltatlanokat Ghánába

2021. december 10. – 22:26

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőtől Ghánában bevezetik az eddigi legszigorúbb korlátozásokat, nem engednek át oltatlan személyeket a határon.

A ghánai állampolgárok két hétig mentességet kaphatnak a szigorú korlátozás alól, azonban legkésőbb a repülőtéren be kell oltatniuk magukat, különben nem léphetnek be az országba.

Minden érkezőnek az oltás igazolása mellett be kell mutatnia egy negatív PCR-tesztet is, illetve az országot is csak oltott személyek hagyhatják el.

A ghánai hatóságokat aggasztja a koronavírus-fertőzések új hulláma, amelyet az omikron-variáns okoz az országba érkezők körében. Az elmúlt két hétben Ghána fő repterén, Kotokában észlelt esetek tették ki az országban megerősített koronavírus-fertőzések 60 százalékát.

Ghána lakosságának kevesebb mint 10 százaléka van jelenleg beoltva, aminek oka részben az, hogy mostanáig nem állt elég vakcina rendelkezésre. A kormány erőfeszítéseket tesz, hogy immunizálja a lakosságot, ennek érdekében kötelezővé teszik az oltást az állami alkalmazottaknak, a diákoknak és az egészségügyi dolgozóknak, illetve csak oltási igazolvánnyal lehet tömegrendezvényeket látogatni.

A koronavírus-járvány kezdete óta több mint 131 ezer fertőzöttet regisztráltak, és 1228 halálos áldozatot tartanak nyilván.

(BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!