Egy kisgép egy autópályahídon hajtott végre kényszerleszállást a német hegyekben, ahol nekiütközött egy kamion

2021. december 5. – 09:08

Egy kisgép egy autópályahídon hajtott végre kényszerleszállást a német hegyekben, ahol nekiütközött egy kamion
Fotó: swr.de

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kisgép egy autópályahídra hajtott végre kényszerleszállást szombaton Németországban, ahol egy érkező kamion belehajtott a repülőbe – írja a Bild. Csodával határos módon a 72 éves pilóta könnyebb sérülésekkel megúszta az ütközést, a kamionosnak nem esett baja.

A rendőrséghez szombaton délben érkezett a furcsa bejelentés, amely szerint Höheneidnél az A62-es autópálya hídján (Schwarzbachtalbrücke) egy kamion és egy repülőgép ütközött össze.

Fotó: swr.de
Fotó: swr.de

Mint kiderült, a pilóta Franciaországból Alsó-Szászországba tartott a propelleres kisgéppel, amikor a hegyek között menet közben leállt a gép motorja. A 72 éves pilótának néhány másodperce maradt dönteni, de nem volt szívbajos: úgy határozott, hogy a 100 méter magas autópályahídon hajt végre kényszerleszállást.

Sikerült is épségben letennie a betonra a gépet, de az úton érkezett egy kamion, ami nem tudta elkerülni az ütközést és nekihajtott a repülőnek.

Az autópályát a mentési munkálatok idejére lezárták. A repülőből előbb ki kellett szivattyúzni az üzemanyagot, hogy a roncsot el tudják szállítani. A kárt 60 ezer euróra becsülik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!