Németországban daganatos műtéteket is halasztani kellett a járvány miatt

2021. december 3. – 13:37

Másolás

Vágólapra másolva

A járványügyi korlátozások szigorításával együtt is tovább emelkedik a nyomás az egészségügyi ellátórendszeren Németországban, és a koronavírussal kórházba kerülők miatt már daganatos betegek műtéteit is el kell halasztani pénteken közölt adatok szerint.

Jens Spahn ügyvezető egészségügyi miniszter berlini tájékoztatóján kiemelte, hogy az előző nap elhatározott szigorításokat későn, sokak számára sajnos túl későn vezetik be, és hatásuk csak hetek múlva érződik majd. „Ezért a kórházak terhelése tovább emelkedik, és karácsony körül érheti el szomorú csúcspontját” – mondta a miniszter.

A vírus annyira elszabadult, hogy a lakosság több mint egy százaléka aktív eset, és a nem regisztrált fertőződésekkel együtt akár három százalék is lehet ez az arány – tette hozzá a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) vezetője, Lothar Wieler.

Kiemelte, hogy a kapacitáshiány miatt már 5 százalékkal csökkent a daganatos betegeken elvégzett műtétek száma a járvány előtti időszakhoz képest, és egyelőre a helyzet további romlásával kell számolni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!