Műkarral trükközött volna egy oltásellenes olasz, de lebukott

2021. december 3. – 17:06

Másolás

Vágólapra másolva

Eljárás indult egy olasz férfi ellen, aki a Torinóhoz közeli Biella városában egy műkarba próbálta meg beadatni a koronavírus elleni védőoltást – írja a Guardian.

Olaszországban, ahol már megjelent az omikron variáns, az aktuális járványügyi korlátozások alapján bizonyos kulturális és sportrendezvények, társas események csak az oltási igazolvánnyal rendelkezők számára látogathatók. Egy 50 éves férfi nem akarta beoltatni magát, ezért azt találta ki, hogy egy szilikon karral trükközve játssza ki a rendszert.

De hiába fizetett valószínűleg több százezer forintot az egészen élethűre sikeredett művégtagért, az oltószemélyzetnek feltűnt a turpisság, ezért megkérték, hogy vegye le az ingét. A férfi még ekkor sem adta fel teljesen a dolgot, arra próbálta meg rávenni az egészségügyi dolgozókat, hogy hunyjanak szemet afölött, hogy egy műkarba kéri az oltást, adják be neki a vakciánt, és állítsák ki így az oltási igazolványát.

Olaszországban jelentősen megnőtt az oltakozási kedv, amióta bejelentették, hogy december 6-tól csak védettségi igazolvánnyal engedik be az embereket a mozikba, színházakba, edzőtermekbe, éjszakai klubokba, stadionokba és a sífelvonókra is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!