Felfüggesztette sztárműsorvezetőjét a CNN a volt New York-i kormányzó szexuális zaklatási ügye miatt

2021. december 1. – 08:48

Másolás

Vágólapra másolva

Határozatlan időre felfüggesztette egyik sztárműsorvezetőjét, Chris Cuomót a CNN, miután kiderült, hogy sokkal jobban segítette bátyja védekezését a szexuális zaklatási ügyében, mint azt eddig gondolták – írja a CNN. A csatorna azt közölte, hogy a most nyilvánosságra került dokumentumok alapján Chris Cuomo szoros kapcsolatban volt bátyja stábjával, és rendszeresen üzeneteket váltott a volt New York-i kormányzó főtanácsadójával arról, hogyan védekezzenek a médiában.

Chris Cuomo, aki a CNN egyik legnézettebb műsorának, a Cuomo Prime Time-nak a műsorvezetője, nem kommentálta a csatorna bejelentését.

A CNN szóvivője szerint a New York-i főügyész hivatala olyan iratokat hozott nyilvánosságra, amelyek szerint Chris Cuomo sokkal jobban belekeveredett a bátyja védelmébe, mint azt a műsorvezető korábban a csatornának bevallotta, és ezzel megsértette a csatorna etikai kódexét. Chris Cuomo korábban eskü alatt vallotta azt, amit augusztusi műsorában a nézőkkel is közölt: „Sosem hívtam fel senkit, a bátyám ügyében, vagy azzal kapcsolatban, hogy hogyan tálalják azt a médiában.” A most nyilvánosságra került szöveges üzenetek viszont azt bizonyítják, hogy Chris Cuomo szoros kapcsolatban volt és rendszeresen chatelt Melissa DeRosával, a volt New York-i kormányzó főtanácsadójával.

Chris Cuomo – Theo Wargo / Getty Images / AFP
Chris Cuomo – Theo Wargo / Getty Images / AFP

Andrew Cuomo volt New York-i kormányzó ellen októberben emeltek vádat, a 63 éves, demokrata párti politikus ellen benyújtott büntetőfeljelentés szerint Cuomo „szándékosan és jogtalanul, erőszakkal tette a kezét áldozatai blúza alá és az intim testrészeikre”. Az eset a kormányzó hivatalos rezidenciáján történt. A feltételezett áldozat nevét törölték a feljelentésből, de az állítások egybevágnak azzal az esettel, amelyről Cuomo korábbi asszisztense, a 33 éves Brittany Commisso számolt be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!