Elkezdődött a saját maga ellen támadást szervező Jussie Smollett tárgyalása

2021. november 30. – 08:16

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn elkezdődött Jussie Smollett amerikai színész tárgyalása, akit azzal vádolnak, hogy saját maga rendezte meg, hogy egy testvérpár megverje, majd a történteket rasszista támadásnak állította be – írja a BBC.

A chicagói ügyészség szerint ezt azzal a céllal tette, hogy a rasszista gyűlölet-bűncselekményként beállított történettel feljebb tornázza a fizetését.

A The Empire sorozat korábbi színészének védőügyvédje szerint az ügyfele ártatlan, és Smollett is mindent tagad.

A hatóságok szerint Smollett lefizetett egy nigériai testvérpárt, akik a tévésorozatban statisztáltak. A színész 3500 dollárt adott nekik a támadásért, amelyet úgy állítottak be, mintha Trump-szavazók követték volna el. Smollett arra számíthatott, hogy rasszizmus áldozataként elérhetné, hogy a hiphopzenészekről szóló sorozatában feljebb tornázzák a fizetését.

Smollettet azóta kiírták a műsorból, Illinois állam ügyészsége pedig a hatóságok félrevezetésével vádolja.

Dan Webb ügyész szerint Smollett titkos tervének része volt, hogy „ruhapróbát” tartott a felbérelt testvérpárral, akiknek rasszista megnevezésekkel kellett illetniük őt a támadáskor, és egy kötelet is magukkal kellett vinniük, hogy biztosan kimerítsék a gyűlölet-bűncselekmény fogalmát.

A színész ügyvédje szerint védence a valós bűncselekmény valódi áldozata, és az Osundairo testvérek azért támadták meg, mert nem kedvelték. A védelem szerint a történetben egy harmadik támadó is szerepelt.

A testvérek, Abimbola és Olabinjo Osundairo, valószínűleg tanúként vesznek részt az eljárásban.

A mostani per előzménye, hogy a Smollett ellen felhozott korábbi garázdaság vádját 2019 márciusában ejtették, mire a chicagói rendőrség és a polgármester egyaránt azzal vádolta a bíróságot, hogy futni hagyták a színészt. Később ismét vádat emeltek, ekkor jött be Dan Webb ügyészként a képbe. Szerinte elegendő bizonyíték van arra, hogy az ügyben vádat emelhessenek, és nem kellett volna korábban ejteni a vádakat.

Ha elítélik, Smollett három évig terjedő börtönbüntetésre számíthat, de valószínű, hogy büntetlen előélete miatt kisebb súlyú büntetést szabnak ki rá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!