Legalább öten meghaltak egy újabb robbantásos merényletben Szomália fővárosában

2021. november 25. – 08:51

Másolás

Vágólapra másolva

Szemtanúk szerint nagy erejű robbanás történt Szomália fővárosa, Mogadishu egyik forgalmas részén csütörtökön a reggeli csúcsforgalomban, a detonáció legalább öt ember halálát okozta, és többeket megsebesített, írja az MTI.

A terrorcselekményt az al-Kaidával szövetséges al-Shabaab szélsőséges csoport vállalta magára.

A robbanás, amely a városközpont szívében lévő K4-es csomópont közelében történt, olyan hatalmas volt, hogy a közeli iskolák és egy kórház falai is leomlottak, járművek rongálódtak meg.

A merénylet helyszíne Mogadishuban – Fotó: Feisal Omar / Reuters
A merénylet helyszíne Mogadishuban – Fotó: Feisal Omar / Reuters

Abdulkadir Adan, az Amin mentőszolgálat munkatársa megerősítette az öt halálos áldozat hírét az AP amerikai hírügynökségnek, és a szolgálat közölte, hogy legalább 15 sebesültet szállítottak kórházba.

Az al-Shabaab az Andalus rádióban közvetített nyilatkozatában azt állította, hogy az Afrikai Unió békefenntartó konvoját kísérő nyugati tisztviselők voltak a célpontok.

Egy szemtanú, Hassan Ali arról számolt be az AP-nek, hogy egy privát biztonsági cég kísérte a tisztviselőket, és a biztonsági személyzet négy tagja megsebesült.

Az al-Kaidához kötődő al-Shabaab évek óta harcol Szomália központi kormánya ellen, hogy az iszlám törvénykezés (saría) szigorú értelmezésén alapuló saját uralmát megteremtse.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!