Megöltek egy 24 éves magyar nőt Angliában

2021. november 24. – 14:48

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 23 éves férfit gyanúsítanak annak a 24 éves magyar nőnek a meggyilkolásával, akinek holttestére vasárnap talált rá a rendőrség a bradfordi otthonában. Benkő Borbáláról a BBC azt írja, hogy népszerű iskolai dolgozó volt, és a rendőrség tájékoztatása szerint még 2016-ban érkezett az országba dolgozni. A West Yorkshire-i rendőrség legfrissebb tájékoztatása szerint Zbigniew Sojt gyilkossággal és gyilkossági kísérlettel is vádolják, a gyanú szerint ugyanis súlyos sérüléseket okozhatott egy 21 éves nőnek is, akit jelenleg kórházban kezelnek.

A fiatal nő önkéntesként dolgozott a Colchester-i plébánián. Az anglikán egyház bradfordi közössége sokkolónak nevezte a lány halálhírét, és azt írták róla, hogy energikus, életerős tagja volt a közösségnek több mint három évem keresztül. Azokat, akik imát mondanának érte, egy speciális imahelyen várják a plébánián.

A lány egyik közeli barátja, Jenni Coutts a Facebookon búcsúzott tőle. Azt írta, nagyon különleges embert ismert meg a személyében, és mindenki, aki ismerte őt, szerencsés volt: nagylelkű és végtelenül kedves volt. Írt arról is, hogy Benkő Borbála magyar származású, a szülei és a testvére még mindig itt élnek, és hogy el sem tudja képzelni, milyen fájdalmat élhetnek most át.

Bori, írta, egy általános iskolában dolgozott, imádta a munkáját és a gyerekeket is, akik biztosan nagyon fogják hiányolni őt. Jenni Coutts azt írta, ő is az egyházközségben ismerte meg a nőt, aki gyakori vendég volt náluk a vacsoránál, és sokat vigyázott a macskáikra és a kutyáikra. Sokszor jutalomfalat is akadt nála az állatoknak, épp csak azért, hogyha szembetalálkozna Jenniékkel, meg tudja kínálni az állatokat.

„Már attól különlegesnek érezhette magát bárki, hogy csak Borival beszélt – és végtelen türelemmel tudott hallgatni bennünket a rossz napjainkon, és mindig megkérdezte, hogyan állunk a hobbijainkkal, akkor is, ha azok butaságnak tűntek. Teljesen összetörök, ha belegondolok, hogy már sosem hallhatjuk többé a hangját” – írta róla barátja.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!