Elszedték a maszkokat és kiküldték a templomból a beoltott híveket az ortodox papok Romániában

2021. november 23. – 12:32

Másolás

Vágólapra másolva

A román közegészségügyi hatóság vizsgálatot indított, miután többen is arról számoltak be, hogy ortodox papok nem engedik, hogy a hívek maszkban legyenek a templomokban – írta a Főtér.

A panaszok Botoşani megyéből érkeztek, két településről. A beszámolók szerint a helyi papok a maszkviselés ellen buzdították a híveket, elszedték a maszkokat a templomban ülőktől, sőt, volt, akiről szó szerint letépték azt. Olyan panasz is érkezett, miszerint

azokat, akik beoltatták magukat, elküldték a templomból.

Az esetekről állítólag videófelvétel és fotósorozat is készült.

A román ortodox egyház szerint az érintett egyházmegye valószínűleg szintén vizsgálatot indít a történtekkel kapcsolatban – írja a román Ziare.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom