Negyvenöten meghaltak egy buszbalesetben Szófia és Blagoevgrad között

2021. november 23. – 05:45

Negyvenöten meghaltak egy buszbalesetben Szófia és Blagoevgrad között
Fotó: Vaszil Donev/MTI/EPA

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább negyvenöten meghaltak, amikor kigyulladt egy észak-macedóniai turistabusz Bulgáriában, a Szófiát Blagoevgraddal összekötő autópályán, írja a Reuters. Tizenkét gyermek is vannak az áldozatok között.

A tragédia kedden kora hajnalban, helyi idő szerint 2 óra körül történt Szófiától 45 kilométerre. Azt még vizsgálják, hogy a tüzet megelőzte-e baleset, vagy haladás közben gyulladt-e ki.

Az áldozatok többsége észak-macedón állampolgár, erősítette meg a BTV televíziónak a balkáni ország szófiai nagykövetsége. Az MTI szerint ötvenketten voltak a buszon, hét sérültet kórházba vittek, állapotuk nem súlyos. Egy isztambuli kirándulásról tartottak hazafelé Szkopjéba.

Diana Ruszinova közlekedési szakember szerint az érintett autópályaszakasszal korábban több gond volt, egész nyáron át kátyúkat javítottak rajta a munkások. Ettől függetlenül korai lenne az út állapotára fogni az okokat.

Boriszlav Safarov, a nyomozóhatóság vezetője szerint elsősorban a műszaki hiba lehetőségét vizsgálják, vagy azt, hogy a sofőr hibázott-e.

Zoran Zaev észak-macedón miniszterelnök részvétet nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!