Putyin is megkapta a harmadik oltást

2021. november 21. – 20:32

Másolás

Vágólapra másolva

Újraoltatta magát az egyadagos Szputnyik Light vakcinával a Covid-19 ellen Vlagyimir Putyin orosz elnök – írja az MTI.

A harmadik oltás felvételét az elnök maga jelentette be, amikor vasárnap fogadta Gyenyisz Logunovot, az első orosz vakcinát kifejlesztő Gamaleja Járványügyi és Mikrobiológiai Központ igazgatóhelyettesét. Elmondása szerint jó a közérzete.

Az elnök emellett önkéntesnek jelentkezett az új koronavírusos fertőzés ellen kifejlesztett orron át beadható SPRAY 08-Gam-COVID-Vac-2021 vakcina tesztelésére. Az orosz egészségügyi tárca október közepén engedélyezte a szer klinikai kipróbálását. A fejlesztő szerint a nazális vakcinának nincs mellékhatása.

Az új koronavírus-fertőzés következtében a legfrissebb adatok szerint egy nap alatt 1252-en haltak meg, ezzel az áldozatok száma immár 264 095-re nőtt. A fertőzések száma második hete csökken, a napi halálozási adat ugyanakkor folyamatosan csúcsközeli. Az országban 1 042 133 aktív esetet tartanak számon.

Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 220,6 millió, az elmúlt napon pedig 571 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Az operatív törzs szerint októberhez képest novemberben megduplázódott a vakcináció üteme és naponta legkevesebb 400 ezer védőoltást adnak be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!