Vaddisznóvadászat közben támadt medve egy férfira Franciaországban

2021. november 21. – 10:11

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 70 éves férfi agyonlőtt egy barna medvét, amely rátámadt és megsebesítette, amikor Franciaország délnyugati részén vaddisznóra vadászott. A férfi két lövést adott le egy nőstény medvére, amelyik két bocsával kóborolt a vidéken. A lövések a jelentés szerint azonnal elpusztították a vadat.

A helyi lapok szerint a vadász súlyosan megsérült a lábán, egy toulouse-i kórházba vitték. A rendőrség vizsgálja a szombat délutáni baleset körülményeit – írta az MTI a BBC alapján.

A férfit, aki az Ariege megyei Seix település vadásztársaságának tagja, többször is megharapta a medve, a lábak ütőerei is megsérültek. Egy közeli ismerős szerint a vadász állapota súlyos. A helyszínen csak méterekre volt a medve teteme attól a helytől, ahol a sebesült vadász feküdt.

Franciaország elkezdte visszatelepíteni a barna medvéket a Pireneusokba, miután a populáció létszáma a 90-es években vészesen lecsökkent, a gazdák azonban tiltakoztak, mivel a vadak a haszonállataikat fenyegetik.

Az ariege-i önkormányzat egyik tisztviselője, Christine Tequi azt mondta, éppen az ilyen támadásoktól tartottak. „Most láthatjuk, milyen bonyolult az együttélés” – mondta.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!