Pápaszemes kobrával, balesetnek álcázva gyilkolta meg egy férfi a feleségét Indiában

2021. november 21. – 13:48

Másolás

Vágólapra másolva

Kobramarásba halt bele egy nő az indiai Kerala államban, ám a nyomozás kiderítette: valójában férje gyilkolta meg a kígyót felhasználva – írja a CNN.

Az ügy hátterét feltárva kiderült, hogy a férj, Kumar valószínűleg főként anyagi érdektől vezérelve vette el a nőt, Uthrát, ám a viszonyuk hamar megromlott – állítólag azért, mert a férfinak elege lett a tanulási nehézségekkel küzdő nőből –, és Kumar elkezdte megtervezni, hogyan szabaduljon meg tőle.

2019-ben a férj elkezdett intenzíven érdeklődni a kígyók iránt, állandóan tematikus YouTube-videókat nézett. A következő év februárjában aztán odáig jutott, hogy vásárolt is egy halálos mérgű viperát egy állatkereskedőtől 10 ezer rúpiáért (kb. 43 ezer forintért). Először azzal próbálkozott, hogy lerakta a kígyót egy pontra a lakásban, majd odaküldte a feleségét, de miután így nem járt sikerrel, elkábította az asszonyt ételbe kevert nyugtatókkal, és kényszerítette a kígyót a marásra. Aztán kidobta az állatot az ablakon.

Uthra borzasztó fájdalmakkal ébredt, és kórházba vitette magát. Kumar azt vallotta, esti ruhamosás közben, a kertben érte a kígyótámadás a feleségét. A nő azt mondta, sosem szokta sötétedés után végezni ezt a feladatot, de akkor ez még nem különösebben érdekelt senkit. Az sem ébresztett gyanút, hogy a szóban forgó faj egyedeit (Russell-vipera) 15 éve nem látták a környéken. A nőt 52 nap kórházi ápolás után hazaengedték a szüleihez, miközben Kumar már javában dolgozott a második kísérleten: már a kórházba szállítás másnapján rákeresett a neten a „kobra” szóra, majd be is szerzett egy pápaszemes kobrát ugyanattól a kígyókereskedőtől.

Uthra májusra már a szülei házában lábadozott, járni nem tudott az előző marás utóhatása miatt, ágyban feküdt. Kumar egy este gyors cselekvésre szánta el magát, és ezúttal italba kevert nyugtatókkal kábította el. Rádobta az ágyban fekvő nőre a kígyót, de az nem akart harapni (a kígyók általában csak akkor támadnak, ha provokálják őket, veszélyben érzik magukat), így végül a férj az állat fejét megfogva beleerőltette a méregfogakat a felesége karjába (kétszer). A nő reggelre meghalt.

A nyomozás azonban feltárta a gyanús körülményeket: egyrészt lehetetlennek tűnt, hogy a kobra magától jutott be a hálószobába, másrészt ez a kígyófaj éjszaka nem is aktív, harmadrészt a harapásnyomokon látszott, hogy valami nem stimmel velük, szélesebbek a kelleténél. Később az elpusztított kobrát is exhumálták, és kiderült, hogy biztosan nem természetes környezetben volt, mielőtt megharapta Uthrát, mert üres volt a gyomra.

A bizonyítékok alapján Kumart (aki ártatlannak vallotta magát) a bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a felesége meggyilkolásáért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!