Pánik tört ki az atlantai repülőtéren, miután ellenőrzés során véletlenül elsült egy fegyver

2021. november 21. – 07:18

Másolás

Vágólapra másolva

Egy utas az atlantani repülőtéren az Egyesült Államokban vizsgálat közben belenyúlt a táskájába, megmarkolta a nála lévő lőfegyvert, ami elsült. A reptéren ideiglenesen leállították a járatok indítását – közölték az MTI szerint a hatóságok. A vétkes utas azonnal kirohant az ellenőrzőpontról, és elmenekült a repülőtér egyik kijáratán.

A véletlennek minősített lövés rémületet keltett, a közösségi médiában megjelentek azok a felvételek, amelyeket a riadt utazók videókat tettek közzé a Twitteren és más online oldalakon a Hartsfield-Jackson Atlanta nemzetközi repülőtéren, az ország egyik legforgalmasabb repülőtéren kialakult káosz pillanatairól. Három ember megsérült, de sérüléseik nem voltak életveszélyesek, és senkit sem lőttek meg.

Nem derült ki, hogy a menekülő utast később megállították-e, vagy a lőfegyvert visszaszerezték-e. A repülőtér működése azonban legalább két órán át szünetelt, amíg a nyomozás folytatódott. Sem az utasok, sem az alkalmazottak nem voltak veszélyben – közölték a repülőtér illetékesei.

A repülőtéri ellenőrzőpontokon lőfegyverrel rajtakapott utasok büntetésre számíthatnak. A közlekedésbiztonsági hivatal szerint a tisztviselők csak ebben az évben legalább 450 lőfegyvert találtak az atlantai repülőtér biztonsági ellenőrző pontjain.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!