Szabadon engedték a liverpooli terrortámadás négy gyanúsítottját

2021. november 16. – 11:16

Másolás

Vágólapra másolva

Szabadon engedték azt a négy férfit Liverpoolban, akiket vasárnap vettek őrizetbe a Women's Hospitalnél történt terrortámadással kapcsolatban. Russ Jackson, az északnyugati terrorelhárítási rendőrség rendőrfőnök-helyettes elmondta, hogy a 29, 26, 21 és 20 éves férfiakat a terrorizmusról szóló törvény megsértése alapján vették őrizetbe, de kihallgatásuk során elegendő információt adtak a rendőrségnek, ezért szabadlábra helyezték őket – írja a BBC.

A liverpooli Women's Hospitalnél vasárnap robbant fel egy taxi, egy ember, maga a robbantó vesztette életét, a taxisofőr még időben ki tudott mászni a kocsiból. A robbantást terrortámadásnak minősítette az északnyugati terrorelhárítási rendőrség.

Russ Jackson rendőrfőnök-helyettes korábban elmondta, hogy egy helyi sofőr vasárnap, nem sokkal 11 óra előtt a Rutland Avenue környékén vette fel a fuvart. „Az utas – egy férfi – azt kérte, hogy a körülbelül 10 percre lévő Liverpool Women's Hospitalhez szállítsák. Amikor a taxi megközelítette a kórháznál található kiszállási pontot, az autóból robbanás hallatszott.” A robbanószerkezet valószínűleg egy házi készítésű, „improvizált” bomba volt.