Több százan erőszakolhattak meg egy 16 éves lányt Indiában

2021. november 16. – 15:46

Másolás

Vágólapra másolva

Több száz férfi erőszakolhatott meg egy 16 éves lányt Indiában – írja a CNN.

A fiatal lány hajléktalanként élt Beed város utcáin. Buszmegállóban kéregetett, amikor rátalált három férfi, akik elkezdték prostitúcióra kényszeríteni, illetve ők maguk is megerőszakolták.

Az áldozat szerint 400 férfi erőszakolhatta meg, közülük 25 személyt meg is tudott nevezni. Már korábban is próbált a rendőrséghez fordulni, de nem vették jegyzőkönyvbe a panaszait, ezért két rendőrt is megnevezett az Indiai Gyermekjóléti Bizottságnak (CWC) benyújtott panaszában.

Beed város rendőrsége nem reagált a CNN megkeresésére azzal kapcsolatban, hogy valóban nem foglalkoztak-e a fiatal lánnyal.

Nyolc férfi, köztük egy kiskorú ellen indult eljárás nemi erőszak, illetve a gyermekeket szexuális erőszaktól védő törvény megszegése miatt. A utóbbi megsértéséért súlyosabb börtönbüntetésre lehet számítani.

Emellett eljárás indult tiltott gyermekházasság miatt is, miután a lány arról vallott a rendőrségnek, hogy 13 éves korában egy 33 éves férfi feleségül vette, és szexuálisan bántalmazta. A fiatal lányt az apja is bántalmazta, és elkergette otthonról, ezért kellett buszmegállóban aludnia.

„Ezt a lányt mindennap kínozták. Szigorú fellépésre számítunk minden tettes esetében” – mondta Yogita Bhayana indiai nőjogi aktivista, aki szerint ez „a történelem legtragikusabb nemi erőszakkal kapcsolatos esete”, amiben a rendőrök cserben hagyták az áldozatot.

Indiában komoly problémát jelent a nemi erőszak: a CNN szerint minden 17. percben megerőszakolnak egy nőt az országban.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!