Skorpiókat mosott az utcára a heves esőzés Egyiptomban, hárman meghaltak, 450-en megsérültek

2021. november 13. – 17:56

Skorpiókat mosott az utcára a heves esőzés Egyiptomban, hárman meghaltak, 450-en megsérültek
Skorpió a Scorpion Kingdom laboratóriumban Egyiptomban – Fotó: Khaled DESOUKI / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az egyiptomi Asszuánban egy pénteki heves esőzés után annyi skorpió lepte el az utcákat, hogy a csípéseikbe három ember belehalt, további 450-et pedig a csípések miatt kellett kezelni – írja a BBC.

A Nílus-menti településen és a környékén rendszeresen előfordul, hogy egy-egy nagy eső után skorpiók lepik el az utcákat. Az embereket ezért arra kérték, hogy lehetőleg maradjanak otthon, és kerüljék azokat a helyeket, ahol sok a fa, amikről az eső le tudja mosni a skorpiókat.

A környék kórházait extra mennyiségű antiszérummal látták el, hogy kezelni tudják a csípéseket, de olyan sok ember szorult segítségre, hogy végül az oltási programot is fel kellett rövid időre függeszteni, mert kénytelenek voltak orvosokat átcsoportosítani a skorpiómarások kezelésére.

A skorpiók csípései ritkán halálosak, de a gyerekekre és az idősekre fokozott veszélyt jelentenek. A nagyjából 1500 skorpiófaj közül mindössze harminc olyan van, amelyik elég erős vagy elég sok méreggel rendelkezik ahhoz, hogy meg tudjon ölni egy embert.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!