Összedőlt egy török üzletház, legalább 10 ember rekedt a romok alatt

2021. november 9. – 20:36

Másolás

Vágólapra másolva

Összedőlt egy kétszintes üzletház Törökországban, legalább 10 ember rekedt a romok alatt – írja a Yahoo News.

Az épület Malatya városában, egy forgalmas utcában omlott össze, csúcsidőben, amikor a hazafelé tartó lakosság megáll bevásárolni.

Az üzletházban éttermek és boltok voltak. Éppen felújították, de kárt tettek az egyik tartóoszlopban, ezért dőlhetett össze.

„Először recsegést hallottam, majd az épület összedőlt. Porfelhő bukkant fel. Olyan volt, mint az ítélet napja” – mondta egy szemtanú a HaberTurk televíziónak.

A török mentőszolgálat szerint 13 embert szállítottak kórházba, de még keresik a túlélőket a romok alatt. Osman Guder helyi polgármester azt mondta a HaberTurk csatornának, hogy 20-25 ember rekedt bent, de a hivatalos források eltérő számokat mondanak. A HaberTurk később 10 eltűntről számolt be.

A televíziós felvételeken a mentők láthatók, akik építőipari ásógépekkel távolították el a nagy törmeléktömböket, hátha valaki ad életjelet. A sajtó szerint az eddigi kimentettek közül ketten súlyos sérüléseket szenvedtek.

„Imáink és szívünk malatyai testvéreinkkel vannak” – mondta Erdoğan elnök kommunikációs igazgatója, aki szerint minden állami mentőegységet mozgósítottak.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!