Kétéves kortól kezdik el oltani koronavírus ellen a gyerekeket Venezuelában

2021. november 8. – 08:31

Másolás

Vágólapra másolva

Venezuelában elkezdik oltani a koronavírus ellen a két évnél idősebb gyerekeket is – jelentette be Nicolás Maduro államfő vasárnap. Maduro egy helyi tévének nyilatkozva közölte, hogy az ország lakosságának hetven százalékát már beoltották, megkezdődik a két évnél idősebb gyerekek oltása is. A tervek szerint november 30-ig nyolcvan százalékra nő a beoltottak száma, az év végéig pedig a lakosság kilencven százaléka átesik az immunizáción.

Az egészségügyi minisztérium összesítése szerint a járvány kezdete óta a közel 25 milliós latin-amerikai országban 412 ezer ember kapta el a koronavírust, és 4955-en haltak bele a fertőzés okozta betegségek szövődményeibe.

Venezuela Oroszországtól, Kínától és Kubától kap oltásokat. Kuba vasárnap több mint 1,6 millió adagot szállított Venezuelának a saját fejlesztésű Abdala nevű oltásból, amely három adag beadása után 92,28 százalékos hatékonyságot mutat.

Az Egyesült Államok járványügyi és betegségmegelőzési központjának (CDC) külső szakemberekből álló bizottsága múlt héten adott zöld utat az 5 és 11 év közötti gyerekeknek szánt Covid–19 elleni védőoltásához. Nemrég pedig Bécsben is úgy döntöttek, hogy lehetővé teszik az 5–12 évesek oltását.

A gyerekek Covid–19 elleni oltásával kapcsolatos leggyakoribb szülői aggályokról ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!