Sokkal a becsült értékek fölött keltek el Amy Winehouse személyes tárgyai egy árverésen

2021. november 7. – 12:30

Másolás

Vágólapra másolva

Jóval a becsült leütési ár fölött keltek el a 27 éves korban elhunyt Grammy-díjas brit énekesnő, Amy Winehouse (1983-2011) személyes tárgyai a Julien's aukciósház Beverly Hills-i árverésén szombaton, írja az MTI.

Winehouse családja több mint 10 év elteltével döntött úgy, hogy megválik az énekesnő személyes és pályafutásához kapcsolódó relikviáktól, az aukción körülbelül 800 tételre lehetett licitálni.

Egy piros Moschino táska, ami az énekesnő több fotóján is szerepel, a becsült 20 ezer dollár helyett 205 dollárért (kb. 64 millió forint) kelt el.

Forrás: Kevin Winter/Getty Images
Forrás: Kevin Winter/Getty Images

Egy aranyszínű Dolce & Gabbana miniruháért 150 ezer dollárt fizettek a becsült 7000 helyett, egy fekete-fehér csíkos ruha, amiben az énekesnő Jay Leno Tonight Show című műsorában 2007-ben a Rehab című számát előadta, 25 ezer dollárért kelt el.

Forrás: Frederic J. Brown/AFP
Forrás: Frederic J. Brown/AFP

A szűk fekete szoknya, amiben Winehouse 2008-ban átvette öt díját a Grammy-gálán, 11 ezer dollárt ért meg egy licitálónak. Egy türkíz melltartó, amit az énekesnő You Know I'm No Good című videóklipjében villantott, 25 ezer dollárért talált vevőre, két plussállatot 6200 dollárért adtak el. Egy születésnapi kártya, amit Adele-től kapott Winehouse, 3200 dollárért kelt el a becsült 200-400 dollár helyett.

Forrás: Kevin Winter/Getty Images
Forrás: Kevin Winter/Getty Images

A kétnapos árverés vasárnapi napjának egyik fénypontját jelenti az énekesnő zöld-fekete miniruhája, amit utolsó koncertfellépésén viselt 2011 júniusában Belgrádban.

Forrás: Kevin Winter/Getty Images
Forrás: Kevin Winter/Getty Images

Martin Nolan, aki két év alatt készítette elő az árverést azt mondta, az énekesnő szülei szeretnék, ha a tárgyak olyan rajongókhoz kerülnének, akik értékelik Winehouse hagyatékát.

Winehouse eredeti zenéje és megjelenése világszerte felkeltette a közönség érdeklődését. Rövid pályája alatt azonban csak két stúdióalbuma jelent meg, a Frank és a Back to Black.
Az aukció bevételének egy része az Amy Winehouse Alapítványhoz kerül, amely az alkohol- és drogfüggőségtől próbálja megmenteni a fiatalokat. Az énekesnő 2011. július 27-én halt meg alkoholmérgezésben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!