Belgiumban január elsejétől eltilthatják a munkavégzéstől a nem beoltott egészségügyi dolgozókat

2021. november 7. – 15:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Belgiumban január elsejétől eltilthatják a munkától azokat az egészségügyi alkalmazottakat, akik nem olttatták be magukat koronavírus ellen, írta meg az MTI.

Pedro Facon, a belga kormány koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős biztosa a védekezés fokozását célzó belga intézkedések előkészítéséről azt nyilatkozta, a koronavírus elleni beoltottság mindenkinek, de az egészségügyi szakembereknek azért különösen fontos, mert sok emberrel állandó kapcsolatban állnak, köztük gyakran legyengült immunrendszerű betegekkel.

A tervezet szerint januártól az oltást továbbra is elutasító egészségügyi dolgozó először figyelmeztetést kap, ha ezután is megtagadja az oltást, az engedélyének visszavonásával járhat. Facon szerint nincs tervben az oltás kötelezővé tétele a teljes lakosság körében.

A belga szövetségi kormány december elején szavazhat arról, hogy januártól kötelezővé tegye az oltást az egészségügyi dolgozóknak.

Az elmúlt hét folyamán Belgiumban naponta átlagosan 7248 ember fertőződött, ez 11 százalékos növekedést jelent az előző hét adataihoz képest. A járvány kezdete óta 26 131 ember életét követelte, és 1 millió 414 ezer 463-an fertőződtek meg a koronavírussal az országban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!