Húsz ember kiszökött egy gépről a mallorcai repülőtéren, és a kifutópályáján futva próbált bejutni Spanyolországba

2021. november 6. – 08:54

frissítve

Húsz ember kiszökött egy gépről a mallorcai repülőtéren, és a kifutópályáján futva próbált bejutni Spanyolországba
Palma de Mallorca repülőtere 2021. január 21-én – Fotó: Jaime Reina/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Marokkóból Törökországba tartó repülőjáratnak egy utas állítólagos rosszulléte miatt kényszerleszállást kellett végrehajtania Mallorca szigetén: a gép leszállása után húsz utas futva menekült el a gépből a kifutópályán, hogy így próbáljanak illegálisan belépni Spanyolországba – írja a Deutsche Welle az El Pais alapján.

A rendőrség szerint az Air Arabia Maroc légitársaság Casablancából Isztambulba tartó járatát szándékosan terelték el, hogy megkönnyítsék a menekültek belépését Spanyolországba. Egy utas az állítólagos cukorbetegsége miatt veszítette el eszméletét a gépen. Amikor megérkezett a mentőautó, hogy kórházba szállítsa, mintegy 20 utas kirohant a gépből, és az aszfalton futva próbált elmenekülni.

A rendőrség legalább öt embert tartóztatott le, köztük azt utast is, aki riasztotta a gép személyzetét. A kórházba szállított utasról közben kiderült, hogy nincs komolyabb egészségügyi problémája- Őt őrizetbe vették illegális bevándorlás segítésének gyanújával. Kísérője eltűnt a kórházból.

Azok az utasok, akiket nem kaptak el a rendőrök, feltehetően a repülőtér kerítésén átmászva jutottak be a spanyol szigetre.

Az incidens miatt négy órára leállt a repülőtér forgalma. Tizenhárom érkező gépet tereltek át, köztük a közeli ibizai repülőtérre, tizenhat gép nem szállhatott fel. A mallorcai repülőtér péntek éjfél körül nyílt meg újra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!