Pornópápa pereli a Wikipédiát, mert pornópápának nevezik, és nem jótékony filantrópnak

2021. november 5. – 23:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jogi képviselői útján próbálja elérni a szexlapokból meggazdagodó pornókirály, hogy most már ne említsék a neve mellett azt, hogy pornó, legyen ő inkább mindenkin segítő filantróp. Richard Desmond kicsit refixálódott a Wikipédia róla szóló szócikkére.

Richard Desmond neve Nagy-Britanniában jól ismert, a médiaguru a szigetország aktuális gazdagember-listáján a 107. helyen van feltüntetve, olyan médiavállalkozásokkal, mint a konzervatív bulvár Daily Express vagy a Channel 5 televíziós csatorna. Portfóliójában azonban sokáig a szexipari termékek domináltak, lapjai között olyan illusztris címek szerepeltek, mint az Asian Babes, a Barely Legal vagy a The Fantasy Channel nevű fizetős pornócsatorna.

Desmond talán úgy tekint ezekre, mint az első millióra, amit jobb, ha senki nem firtat annyira forrásilag (bár az ő 18+-os kiadványai ennél jóval meghatározóbbak és tartósabbak voltak a pályáján), mindenesetre most már nagyon elege van abból, hogy lépten-nyomon a pornós jelzőt látja a neve mellett.

Főleg a saját Wikipédia-oldala idegesítette, ahol már három éve próbálkozik kitartóan azzal, hogy a róla szóló szócikkben a „pornós” kitételt „filantrópra”, jótékony emberbarátra javítsa át. Egy NewsEditor1959 nevű felhasználón keresztül valószínűleg önmaga javította át számtalanszor az online enciklopédiában a saját leírását, a pornó helyett például azt hangsúlyozva, hogy milyen sokat adakozott egy szemklinikának. Hiába: bár az önpromózó szócikkek harmadvonalbeli művészjelölteknél és nagyobb ismertségre vágyó hallgatói önkormányzati tagoknál is mindig viccesek szoktak lenni, ő túl ismert ahhoz, hogy a kifényesített leírások sokáig megmaradhassanak, azokat más önkéntes szerkesztők mindig gyorsan visszajavították valami testhezállóbbra.

Desmond most ügyvédeket fogadott, akik a Guardian cikke szerint azzal fordultak a Wikipédiához, hogy mindörökre tüntessék el a pornós utalásokat, és éber figyelemmel kövessék, hogy azok nem kerülnek-e vissza. Azzal a sajátos definíciós kísérlettel próbálkoznak, hogy a pornó szerintük csak az illegális obszcén kiadványokat jelöli, ügyfelük ezzel szemben felnőtt-tartalmakat csinált, és az ugye mindjárt más. Álláspontjuk szerint a pornós jelző ebben az esetben teljességgel indokolatlan és sértő, és ennek hangoztatása bizonyára csak a versenytársak próbálkozása a médiamogul besározására.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!