Szigorítanak a bajorok, kitilthatják az oltatlanokat a zárt térben tartott rendezvényekről

2021. november 3. – 17:56

Másolás

Vágólapra másolva

Kitilthatják az oltatlanokat Bajorországban a zárt térben tartott rendezvényekről, ha tovább emelkedik a koronavírus-járvány negyedik hulláma – jelentették be szerdán Münchenben a német tartomány kormányának rendkívüli ülése után, írja az MTI.

Markus Söder miniszterelnök szerint a vírus „teljes erővel visszatért”, ezért „nehéz tél” vár a tartományra, ha nem emelkedik jelentősen az egyelőre nagyjából kétharmados – 64,6 százalékos – átoltottság. A negyedik hullám különösen súlyos helyzetet idézett elő, a 25 németországi járványgóc közül 16 Bajorországban van. Ezért elrendelik a kötelező maszkviselést az iskolákban, és bevezetik azt is, hogy csak a teljesen beoltottak és a fertőzésen igazoltan átesettek vehetnek részt zárt térben tartott rendezvényeken, ha az intenzív osztályon kezelt fertőzöttek száma 600 fölé emelkedik – ismertette a kormányfő.

Új fertőzöttek Németországban – Fotó: Robert Koch Intézet
Új fertőzöttek Németországban – Fotó: Robert Koch Intézet

A szerdai adatok szerint 459 intenzív ágyon kezelnek koronavírus-fertőzötteket, számuk 30,4 százalékkal emelkedett az egy héttel korábbihoz képest. Németországban a kórházba kerülők több mint 90 százaléka nincs beoltva, a járvány pedig azokban a térségekben a legsúlyosabb, amelyekben különösen alacsony az átoltottság.

Ilyen adatokat Magyarországon sokszori kérésre sem hoz nyilvánosságra a kormány.

Bajorországban már vannak olyan kórházak is, ahol nincs szabad ágy, a járvány erősödése így veszélyezteti a többi beteg ellátását. Söder kiemelte, hogy a teljes oltással rendelkezőknek a harmadik adagot, az emlékeztető oltást is be kell adatniuk, és ennek országosan egységes gyakorlattá kell válnia.

A Robert Koch Intézet szerdai adatai szerint az utóbbi 24 órában 20 398 fertőződést mutattak ki, és 194 halálesetet regisztráltak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!