Uniós biztosokkal és európai parlamenti képviselőkkel találkozik Márki-Zay Péter a jövő héten Brüsszelben

2021. november 02. – 11:32

frissítve

Uniós biztosokkal és európai parlamenti képviselőkkel találkozik Márki-Zay Péter a jövő héten Brüsszelben
Márki-Zay Péter a közös listán induló hatpárti ellenzék „Egységben a szabad Magyarországért!” elnevezésű megemlékezésén október 23-án – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Jövő héten szerdán és csütörtökön Brüsszelbe utazik Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt, aki az Európai Bizottság több biztosával találkozik, de fogadja majd az Európai Parlament szinte mindegyik képviselőcsoportja is jobbról és balról egyaránt: az S&D, a ReNew és a Zöldek mellett még az Európai Néppárt is – válaszolta a Telex kérdésére Ujhelyi István.

Az európai parlamenti képviselő a program egyik szervezőjeként közölte, hogy Márki-Zay Péter első este egy nyilvános közösségi találkozón vesz majd részt, ahol Rónai Sándor (DK), Cseh Katalin (Momentum) és Gyöngyösi Márton (Jobbik) részvételével a helyi magyarokkal találkozik majd kötetlen formában. Ez a program nyilvános lesz, az ALoft hotel WXYZ bárjában rendezik meg.

Ujhelyi szerint a brüsszeli, európai háttérintézmények is aktívan érdeklődtek a kormányfőjelölt személye iránt, így Márki-Zay meghatározó konzervatív és szociáldemokrata alapítványok vezetőivel is asztalhoz ül majd ebben a két és fél napban.

A részletes programot később teszik közzé, de az már biztos, hogy brüsszeli látogatása végén Márki-Zay Péter külön a magyar és a nemzetközi sajtónak is tart majd tájékoztatót.