Izrael beengedi a Szputnyikkal oltott turistákat, de csak negatív teszttel

2021. október 27. – 10:29

Másolás

Vágólapra másolva

Izrael november közepétől fogadja a koronavírus ellen Szputnyik V-vel beoltott turistákat, amennyiben két PCR- és egy vérvizsgálattal elvégzett tesztjük szerint sem fertőzöttek – jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság híre szerint az MTI.

Naftali Bennett miniszterelnök a múlt heti oroszországi látogatása előtt még azt mondta, hogy Izrael decembertől fogadja az orosz oltással védetteket, de miután Szocsiban megbeszéléseket folytatott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, két héttel közelebb hozta ezt az időpontot.

Ha a közvetlenül megérkezésük után elvégzett vérvizsgálat nem talál a vírusfertőzéstől védő ellenanyagot szervezetükben, akkor a turisták maguk dönthetik el, hogy izraeli karanténban töltik el látogatásuk idejét, vagy visszatérnek abba az országba, ahonnan beutaztak. Emellett minden, Szputnyik V-vel beoltottnak két PCR-tesztet is el kell végeznie, ha Izraelbe utazik, egyiket a repülőgépre szállás előtt, egyet pedig a tel-avivi repülőtéren, a megérkezés után.

Az Izraelben különösen fontosnak tartott gyógyszer-felügyeleti szervezetek, az amerikai FDA és az európai EMA egyelőre nem ismerték el a Szputnyik-vakcinát, ezért a beutazás lehetővé tételéhez jogszabályi változtatások szükségesek Izraelben. A beutazást szabályozó jelenlegi tervek szerint Izrael november elsejétől engedélyezi a beoltott és a felgyógyult egyéni turisták beutazását. Az új, AY4.2 vírusvariáns felfedezését követően úgy döntöttek, hogy nem léphetnek be külföldiek azon országokból, ahol a delta variánsnak ez az új változata már elterjedt.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!