Azonosították John Wayne Gacy, a gyilkos bohóc újabb áldozatát, akit a '70-es években ölt meg

2021. október 26. – 10:41

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Chicagóba költözött észak-karolinai férfi volt John Wayne Gacy, a „gyilkos bohóc” egyik áldozata, írja az AP és az NPR.

Francis Wayne Alexander 21 vagy 22 éves lehetett, amikor Gacy megölte őt valamikor 1976 és 1977 között, mondta Tom Dart Cook megyei seriff egy sajtótájékoztatón. A seriff azt is elmondta, hogy a fiú családja a mostani azonosításig nem is tudta, hogy Alexander meghalt: azt hitték, azért szakította meg velük a kapcsolatot, mert „egyedül akart lenni”.

„Alexander családja észre sem vette, hogy a fiú az évek alatt meghalt. Azt hitték, hogy nem akar többet foglalkozni velük, ezért eltűnt személyként sem jelentették”

– fogalmazott.

Wayne Gacyt 33 férfi és fiú meggyilkolásáért ítélték el az 1970-es években. Chicago melletti háza alatt a '70-es években több mint kéttucatnyi holttestet találtak. A sorozatgyilkos áldozatainak jelentős részét akkoriban nem tudták azonosítani. 2011-ben a seriff irodája nyolc áldozatot exhumált, olyanokat, akiket anélkül temettek el, hogy tudták volna, kik ők. Az exhumáltak között volt Alexander teste is.

John Wayne Gacy – Fotó: Bureau of Prisons/Getty Images
John Wayne Gacy – Fotó: Bureau of Prisons/Getty Images

A seriff felszólított mindenkit, akinek az 1970-es években tűnt el férfi rokona Chicago környékén, hogy küldje el DNS-ét a rendőröknek. A rendőrség aztán újra DNS-tesztet végzett a maradványokon, így derült ki, hogy az áldozatok között van Francis Wayne Alexander is. Az első áldozatot egyébként hetekkel az exhumálás után sikerült azonosítani, a következőt csak 2017-ben.

Alexandert idén azután azonosították, hogy a seriff irodája egy szervezet segítségével összehasonlította az azonosíthatatlan áldozatok maradványaiból származó DNS-t az egyik genealógiai weboldalon található profilokkal, ezzel pedig eljutottak a fiú családjához. Az nem derült ki, hogyan akadt össze a fiú John Wayne Gacyvel, a rendőrség annyit tud, hogy Alexander gyakran járt arra a területre, ahonnan Gacy több áldozata is eltűnt.

Nyomozók 1978-ban John Wayne Gacy házánál a házkutatás után – Fotó: Karen Engstrom / Chicago Tribune / Tribune News Service
Nyomozók 1978-ban John Wayne Gacy házánál a házkutatás után – Fotó: Karen Engstrom / Chicago Tribune / Tribune News Service

John Wayne Gacy áldozatait megerőszakolta, megkínozta és meggyilkolta, többször csábított fel fiatal fiúkat azzal a lakására, hogy munkát ajánlott nekik (a seriff irodája szerint Alexander esetében nem ez történhetett). Utolsó áldozata miatt a rendőrség 1978-ban kutatta át Gacy házát, később a férfi, aki számos alkalommal „Pogó bohócként” tűnt fel a város lakosai előtt, bevallotta, hogy több mint 30 embert ölt meg. A bíróságon végül több életfogytiglani és halálbüntetésre vonatkozó ítélet is született ellene.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!