Elárasztotta a víz Catania utcáit, egy ember meghalt

2021. október 26. – 15:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Keddre elárasztotta a víz Szicília keleti részét, a hömpölygő vízzel egy mediterrán ciklon érkezik Cataniába és környékére, ahol újabb heves esőzések, felhőszakadások, viharos szél várható, a széllökések a 70-80 km/órát is meghaladhatják, írja a Cataniatoday.

Meghalt egy 53 éves férfi, akit elsodort a víz, miután autójából próbált kiszállni, valószínűleg egy baleset után.

Meteorológusok szerint az elmúlt napok áradásai csak az előjelei egy sokkal súlyosabb időjárási hullámnak, ami csütörtök, péntek magasságában érheti el a szigetet, később megerősödve, Máltánál érhet majd partot. A Jón-tenger partvidékén heves tengeri viharok lesznek, 2-3 méternél is magasabb hullámokkal. Az esőzések és viharok főleg Ragusát, Szirakúzát és Cataniát érintik majd.

Salvo Pogliese, Catania polgármestere elrendelte az összes kereskedelmi egység azonnal bezárását, csak a gyógyszertárak, az élelmiszerüzletek maradhatnak nyitva. A rendelkezés egyelőre éjfélig marad érvényben.

„Egyelőre arra kérem a lakosságot, hogy csak vészhelyzetben hagyják el otthonaikat. Az összes rendfenntartó erővel próbáljuk kezelni a katasztrófahelyzetet”

– mondta a polgármester.

Az áradás miatt nagyon sok cataniai lakos rekedt a lakásában, őket a tűzóltók és a polgárőrök próbálják kiszabadítani és ellátni.

Került már fel videó is Catania és a környező települések helyzetéről, amin például egy robogót visz az utcán hömpölygő víz, vagy egy éttermet áraszt el, de olyat is látni, hogy kajakoznak a vízzel elárasztott utcán:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!