Biciklis iskolabusz jár péntekenként Barcelonában

2021. október 24. – 18:26

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek reggelenként biciklis, hátizsákos gyerekek indulnak iskolába Barcelona Eixample nevű városrészében, miután alig egy hónapja öt spanyol család úgy döntött, kísérleti jelleggel kerékpárral mennek a gyerekeikkel iskolába, írja a 444.hu.

A bicíbus (vagyis bicajbusz) úgy működik, mint az iskolabuszok: van egy hivatalos útvonala, ami körülbelül huszonöt perces, rajta három megálló, ahol be lehet csatlakozni a biciklisek közé. A menet három iskolát érint. Legutóbb már százhúsz biciklin százötvenen – gyerek és szüleik – alkottak konvojt. A biztonságos útvonalat a rendőrök biztosítják nekik.

A közösség legfőbb célja, hogy ebben a barcelonai városrészben is legyenek „iskolabarátak” a sávok, amelyek megfelelően le vannak választva az autóforgalomtól, hogy a 3-7 éves gyerekek is biztonságosan közlekedhessenek kerékpárral.

Nem Eixample az ötletgazda, a barcelonai Colegio Montserrat iskolaközpont például már 2014-ben szervezett bicíbust, aztán Madrid San Benito negyedében próbálkoztak ezzel 2019-ben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!