Már 116-an meghaltak az áradások miatt Indiában és Nepálban

2021. október 20. – 09:55

Másolás

Vágólapra másolva

Napok óta heves esőzések sújtják Indiát és Nepált, a rendkívüli mennyiségű csapadék áradásokat és földcsuszamlásokat okozott, összesen legalább 116-an meghaltak, legalább nyolcvanan pedig eltűntek – írja a Yahoo News. A megáradt folyók elöntötték a falvakat, házakat romboltak le, utakat tettek járhatatlanná és hidakat sodortak el.

Az észak-indiai Uttarakhand államban legalább 46 ember meghalt és 11 eltűnt, a déli Kerala államban több mint 39-en haltak meg és 43-an tűntek el – közölte India főminisztere „Hatalmas veszteségek keletkeztek az áradások miatt, a termés is megsemmisült” – mondta Pushkar Szingh Dhami, miután kedden késő este felmérte a károkat.

Az AFP francia hírügynökség beszámolója szerint egy ötfős család akkor vesztette életét, amikor egy sárlavina maga alá temette a házukat, másik öt ember pedig akkor, amikor egy hatalmas szikla rombolta le az épületet, amiben tartózkodtak. A rendkívüli helyzet miatt bezárták az iskolákat, és betiltották a vallási és turisztikai tevékenységeket az országban.

Nepálban az elmúlt napokban legalább 31 halálos áldozatot szedett a rendkívüli időjárás, legalább negyvenhárman eltűntek. A meteorológiai szolgálat szerint a heves esőzések nem értek véget, a következő napokban is rengeteg csapadék várható a régióban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!