Harci helikoptereket vetettek be Nigériában banditák ellen

2021. október 20. – 05:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A nigériai hadsereg nehézfegyverzetet vetett be az ország északnyugati felét rettegésben tartó fegyveres bandák ellen – közölte kedden a nigériai Kaduna állam biztonsági szerveinek egyik szóvivője az MTI szerint.

A hadsereg több mint ötven banditával végzett a kadunai Birnin Gwari körzetben, a fegyveresek motorokon voltak úton, és a hadsereg harci helikopterei mértek rájuk csapást a szóvivő szerint.

A helyiek által csak „banditaként” emlegetett bűnbandák évek óta fosztogatják a szegénység sújtotta Északnyugat-Nigériában a falvakat, elrabolják a lábasjószágot, és gyakran hajtanak végre emberrablásokat is váltságdíj fejében. A bűnbandák az iskolákat és az egyetemeket is célba veszik, az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) adatai szerint idén már több mint 1400 diákot elraboltak.

Vasárnap este negyvenhárom ember vesztette életét az északnyugat-nigériai Sokoto államban lévő Goronyo falu piacán, amelyet fegyveresek támadtak meg.

Ezek a bűnbandák rendszerint ideológiai indíttatás nélkül cselekszenek, de több éve tapasztalható kapcsolat közöttük és a Nyugat-afrikai Iszlám Állam (ISWAP) fegyveresei között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől