Facebookon kérdezi Székelyudvarhely polgármestere a városlakóktól, hogy fogadja-e Márki-Zay Pétert

2021. október 19. – 19:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Arra kéri a Székelyudvarhelyi polgármester a város lakóit, hogy mondják el Facebook-kommentben a véleményüket: fogadja-e hivatalosan Márki-Zay Pétert – írja a Transindex.

Gálfi Árpád polgármester arról írt a közösségi oldalán, hogy kapott egy levelet Márki-Zay stábjától, amely szerint az ellenzék miniszterelnök-jelöltje egy kisebb erdélyi körút során Székelyudvarhelyre is ellátogatna, és szívesen találkozna vele is.

Gálfi azt írja, hogy megvan a személyes véleménye az idézőjeles ellenzéki összefogásról és azokról, akik képesek összefogni Gyurcsány Ferenccel. Azt is hozzáteszi, hogy

ő maga a Fidesz-kormányt tartja a város „hiteles partnerének”, és hogy személy szerint nem szeretne részt venni a várost támogatók ellenfelének kampányában.

Ugyanakkor érti, hogy nem magánemberként írtak neki, és hogy polgármesterként nem a saját, hanem a vásárhelyiek meggyőződését kell képviselnie. Ezért döntött úgy, hogy a Facebook-oldalán megkérdezi a lakosság véleményét, hogy fogadja-e Márki-Zayt, vagy sem.

Megkérdeztük Márki-Zay Péteréket, mi ez az erdélyi körút, eddig milyen visszajelzéseket kapott, illetve, hogy mit szólnak az udvarhelyi polgármester posztjához. Mint kiderült, ezt az utat alapvetően a hódmezővásárhelyi önkormányzat szervezi, és régóta tervben volt. Alapvetően testvérvárosi látogatások vannak benne, de olyan településeknek is írtak, akiknek korábban hódmezővásárhelyi polgármesterként írt levelet Márki-Zay, és gratulált nekik a választási győzelemhez. Ezektől a polgármesterektől egyébként akkor pozitív válaszokat kapott, sőt, meghívások is érkeztek.

Mint megtudtuk, a testvértelepülésektől pozitívak a visszajelzések, de a többi településről eddig nem igazán kaptak biztató válaszokat. A székelyudvarhelyi polgármesternek pedig nagyon köszönik, hogy felhívta a figyelmet posztjában erre a körútra, mert így akár több emberhez is eljuthatnak. Példaként említették, hogy Kolozsvárról éppen a posztot látva kaptak megkeresést: a Planetarium Café szívesen szervezne Márki-Zay Péternek találkozót helyi fiatalokkal.

Frissítés: Kedd éjjelre végül törölte posztját a székelyudvarhelyi polgármester.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!