Visszaélt a hatalmával, ezért kirúgták a legnagyobb német bulvárlap főszerkesztőjét

2021. október 19. – 14:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól Julian Reicheltet, a Bild című napilap főszerkesztőjét az Axel Springer német kiadóvállalat, mert „nem tartotta be a munka és a magánélet közötti határokat, és nem mondott igazat az igazgatótanácsnak” – írja a CNN.

A New York Times vasárnap írt arról, hogy a 36 éves Julian Reicheltnek viszonya volt egy 25 éves gyakornokkal, akit többször is elvitt az Axel Springer kiadóvállalat egyik berlini szállodájába, később pedig egy olyan pozícióba nevezte ki, amely a nő saját bevallása szerint is túl nagy feladat volt.

„Ha kiderül, hogy viszonyom van egy gyakornokkal, elveszítem az állásomat” – állítása szerint ezt mondta a főszerkesztő a lánynak még 2016-ban. Egy évvel később azonban Reichelt a hírszerkesztők vezetőjének nevezte ki szeretőjét.

Az Axel Springer egy ügyvédi irodát fogadott fel, hogy kiderítse Reichelt munkahelyi viselkedését, ugyanis már korábban is felmerültek vele kapcsolatban szexuális zaklatási vádak, de azokra végül nem találtak bizonyítékot. Az ügyvédi irodának tett vallomásában a volt gyakornok azt mondta, hogy „mindig is így ment ez a Bildnél, aki lefeküdt a főnökkel, az jobb állást kapott.”

A botrány kifejezetten rosszkor jön az Axel Springernek, amely az utóbbi években világszintű terjeszkedésbe kezdett, 2015-ben megvette a Business Insidert, nyáron pedig a Politicót is, de zászlóshajója a Bild című német bulvárlap. A kiadónak jelenleg 16 ezer alkalmazottja van, de tovább akar terjeszkedni az amerikai piacon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!