Világháborús bomba vetett véget egy pár nászútjának Kárpátalján, ketten meghaltak, egy nő súlyosan megsérült

2021. október 18. – 14:06

Másolás

Vágólapra másolva

Tábortűznél ünnepelte családja és barátaik körében Angliában kötött házasságát egy ukrán nő és egy magyar férfi Kárpátalján, a Hoverla lábánál, nem messze a magyar határtól, amikor a lángok felrobbantottak egy első világháborús gránátot – írja a DailyMail.

A 12 fős társaság a tűz körül teázva hallgatta, ahogyan az ifjú feleség megismerkedésük történetét mesélte, amikor hirtelen felrobbant egy első világháborús gránát.

A 31 éves feleség a szemén, az arcán és a karján sérült meg, 29 éves testvére viszont fejsérülést szenvedett és nem élte túl a balesetet. Meghalt egy másik férfi is, többen pedig súlyos sérüléseket szenvedtek. A házaspár beszámolója szerint másfél órába telt, mire a mentők megérkeztek a helyszínre.

A feleség azóta is egy ukrán kórházban fekszik, a DailyMailnek azt nyilatkozta, hogy várhatóan jövő hónap végéig ott is marad, ezután egy szemkezelés vár rá Magyarországon, mielőtt visszatérne Angliába a férjével.

A DailyMail beszámolója szerint a világháborús bomba 1916-ból, a Bruszilov-offenzíva idejéből maradhatott hátra, ez volt a világtörténelem legtöbb halálos áldozattal járó összecsapásainak egyike, amikor az Orosz Birodalom az Osztrák-Magyar Monarchiát támadta a mai Ukrajna területén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!