A csodával határos módon élt túl egy többnapos kóborlást két fiú Ausztráliában

2021. október 18. – 09:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kisebbfajta csodának nevezte az ausztrál rendőrség azt, hogy élve megtaláltak két fiatalt, akiket napokig kerestek az ország Északi területén, és végül Alice Springs közelében bukkantak rájuk, írja a BBC.

A 14 éves Mahesh Patrick és a 21 éves Shaun Emitja még hétfőn indult útnak a ritkán lakott vidéken, de autójukkal elakadtak. Mivel nem tudták kihúzni a kocsit, az éjszakát benne töltötték, majd másnap reggel elindultak vízért. Egy domb felé vették az irányt, de körülbelül öt kilométer után rájöttek, hogy eltévedtek.

Fotó: NT Police
Fotó: NT Police

„Azt hitték, hogy a területet észak–déli irányban átszelő autópálya felé haladnak” – mondta a rendőrség illetékese. Eltűnésüket azután jelentették be, hogy nem tértek vissza Hermannsburgba, ahol egy őslakos közösségben éltek. A feltételezések szerint utoljára kedden juthattak vízhez, mielőtt pénteken és szombaton, külön-külön megtalálták volna őket. Teljesen kimerültek és kiszáradtak, de ezt leszámítva semmi bajuk nem esett.

Az ausztrál hatóságok azt tanácsolják az Északi területre érkezőknek, hogy mindenkinél legyen elég élelmiszer, naponta és fejenként legalább négyliternyi vízzel számoljanak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!