Több mint 90 csörgőkígyót halászott ki egy hüllőmentő egy kaliforniai család háza alól

2021. október 16. – 21:47

Másolás

Vágólapra másolva

Egy amerikai hüllőmentő több mint kilencven csörgőkígyót távolított el egy kaliforniai ház alól – írja az AP. Al Wolf, a Sonoma Megyei Hüllőmentők igazgatója általában egy-két kígyót szokott találni, így ez az eset egészen szokatlan volt.

A ház egyik tulajdonosa azzal kereste meg, hogy látta, ahogy egy kígyó becsúszott a ház alá. Mikor ő is bekúszott, egyre több és több, téli álomra készülő kígyót vett észre a félhomályban. Gyorsan kimászott, felvett egy védőkesztyűt, felkapta a segédeszközöket, és elkezdte egyesével eltávolítani a kómás kígyókat. Hason kúszva-mászva több mint 200 kisebb követ forgatott fel, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem rejtőzik alattuk kígyó.

Hatvan centis botjával az első nap 22 felnőtt és 59 kölyökkígyót szedett ki a ház alól, majd még kétszer visszaért, és talált 11 további csörgőkígyót (valamint egy döglött macskát és egy döglött oposszumot – bár lehet, hogy az utóbbi csak nagyon ügyesen tettetett).

A lakók jól tették, hogy kihívták a szakembert, mert a ház alatt lakó kígyók az egyetlen észak-kaliforniai fajhoz tartoztak, aminek harapása mérgező.

Wolf 32 éve ment kígyókat, az évek alatt 13 kígyó marta meg. Volt már, hogy egyszerre többtucat példányt talált, de mindig a vadonban, nem egy ház alatt. A befogott kígyókat vagy a lakott területektől távol engedi szabadon, vagy farmokon, ha a tulajdonosoknak kártevőirtásra szorulnak.

Még októberben visszanéz a ház alá, hátha odaköltözött még néhány kígyó. Biztos benne, hogy egy fészekről van szó, mert nagyon sok nőstényt és kis kígyót talált. A hüllők valószínűleg azért költöztek oda, mert októbertől áprilisig szeretnek kövek alá bújni, hogy átvészeljék a telet, és a ház alatti köveken felül a ház szerkezete is óvta őket az elemektől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!