Nem táplálta az anyja, ezért elaltattak egy orrszarvúbébit az augsburgi állatkertben

2021. október 13. – 13:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy nappal a születése után elaltattak egy orrszarvúbébit az augsburgi állatkertben, mert az anyja nem volt hajlandó tejet adni neki – írja a Die Presse. „A gondozók és az állatorvosok erőfeszítése ellenére a nőstény nem volt hajlandó odaengedni a borját a tejforráshoz” – közölte az állatkert. Hozzátették, hogy az újszülött állat nagyon gyenge volt, ezért „nehéz szívvel” úgy döntöttek, hogy elaltatják.

A gondozók meglepődtek az orrszarvúbébi érkezésén, ugyanis rendszeresen tesztelték az állatkert három nőstény orrszarvúját, hogy a nem vemhesek-e, de mindhárom állat tesztje negatív volt.

A most elaltatott orrszarvúbébi anyja hozta világra öt évvel ezelőtt Kibót, a kis orrszarvút is, amely akkor az állatkert sztárja volt. Az anyaállat akkor sem volt hajlandó szoptatni a kicsinyét, de Kibót cumisüvegből táplálták és nevelték fel az állatgondozók. Egyelőre nem tudni, hogy a most elaltatott állat esetében miért nem volt erre lehetőség.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!