Házak közé csapódott egy kisrepülő Kaliforniában, ketten meghaltak

2021. október 12. – 09:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két ház lángba borult, másik tíz pedig megrongálódott, amikor egy repülőgép lezuhant egy sűrűn lakott külvárosban a kaliforniai Santeeban, ketten meghaltak, ketten megsérültek, több jármű kigyulladt – írja a Skynews. A tűzoltóknak sikerült megfékezni a lángokat, mielőtt még több házra átterjedtek volna.

A UPS amerikai szállítmányozó cég megerősítette, hogy egyik sofőrjük is a halálos áldozatok között van. A helyi tűzoltóság beszámolója szerint a balesetet egy magánrepülőgép, egy ikermotoros Cessna 340 okozta, amely Arizonából repült San Diegóba.

A baleset csak pár kilométerre van a San Diego megyei Gillespie Field repülőtértől, így a kisgép pilótájának valószínűleg landolás közben adódhatott gondja, ezért véthette el a manővert. A helyi tűzoltóság vezetőhelyettese nem tudta megmondani, hogy a pilótán kívül más is utazott-e a gépen, de azt mondta, hogy a becsapódást nem lehetett túlélni.

A szerencsétlenség a helyi gimnáziumtól mindössze három háztömbnyire történt, de a hatóságok szerint a diákok biztonságban vannak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!