Húsz éven át tettette magát vaknak egy olasz nő, a rendőrök videókkal buktatták le

2021. október 10. – 17:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Húsz éven keresztül tettette magát vaknak egy olasz nő, amivel nagyjából havi ezer eurónyi rokkantnyugdíjt vett fel, megtévesztve a hatóságokat. A rendőrség hónapokon keresztül figyelte és kamerázta, hogy lebuktassa.

200 ezer eurót kell visszafizetnie annak a 74 éves nőnek, akit hónapok óta figyelnek meg a catanzarói rendőrök, hogy lebuktassák, és rábizonyítsák a hatóságok megtévesztését. Az asszony két évtizeddel ezelőtt ismertette el a vakságát, amivel azóta durván ezer euró nyugdíjat vett fel a társadalombiztosítástól. Teljes vakságáról orvosi szakvéleményt is kapott.

A valóságban azonban a nő látóként élt a hétköznapokban. A rendőrségi közlemény szerint erről a hatóságok egy szomszédsági vita után szereztek először tudomást, majd az ügy súlyához képest meglehetősen nagy energiákat fektettek abba, hogy az álvakságot leleplezzék. Az asszonyról tudomása nélkül egy sor különböző helyzetben készítettek videófelvételeket: gond nélkül sétál egyedül, bot és más segítség nélkül a városban, körülnéz a kereszteződéseknél, a boltokban válogat az áruk között. A nő nem volt túl elővigyázatos, amikor panaszt tett a rendőrségen, a rendőrök szeme láttára írta alá önállóan az aktákat.

Az asszonynak a jogtalanul felvett nyugdíjösszeget az ügyészség döntése szerint most egyben kell visszafizetnie, az összeg 200 ezer euróra rúg – írja a la Repubblica.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!