Növényi alapú tojást és garnélarákot dob piacra a Nestlé

2021. október 7. – 18:30

Másolás

Vágólapra másolva

A Nestlé (NESN.S) olyan növényi alapú tojás- és rákpótló termékeket dob piacra, amelyek ízben és tápanyagtartalomban is nagyon hasonlítanak az eredeti termékekre, írja a Reuters.

Az Európában Garden Gourmet vEGGie márkanéven forgalmazott tojáspótló szójafehérjét és omega-3 zsírsavakat tartalmaz. A Nestlé szerint lehet rántani, vagy frittatában, illetve sütemények összetevőjeként is felhasználható. A tonhalpótló tavalyi bevezetése után pedig a cég előállt a Vrimp nevű vegán garnélarákkal is.

Mark Schneider vezérigazgató elmondta, hogy a svájci vállalat vegán termékei, például a növényi alapú hamburgerek és kolbászok kétszámjegyű forgalombővülést mutatnak.

„Ez nem korlátozódik egy bizonyos korosztályra vagy egy bizonyos demográfiai csoportra.(…)Ez tényleg kezd mainstream és széles körű lenni.”

Tavaly a Nestlé növényi alapú termékekből származó árbevétele mindössze 200 millió svájci frank (216 millió dollár) volt, ami a 84 milliárd frankos összértékesítésének elenyésző töredéke.

Stefan Palzer technológiai igazgató elmondta, hogy a Nestlé kevesebb mint egy év alatt fejlesztette ki az új termékeket, felhasználva például növénytudományi szakértelmét, hogy olyan borsófehérjét fejlesszenek ki, aminek az íze eltér a hüvelyesekétől.

„A lehető legközelebb akarunk kerülni az állati eredetű változathoz, mert akkor sokkal könnyebb az embereknek átállni az ilyen típusú termékekre”

– mondta egy interjúban.

A két terméket eleinte korlátozott számban vezetik be néhány európai piacon, köztük Svájcban.

A Nestlé 2019-ben dobta piacra első növényi alapú hamburgereit, nagyjából három évvel később, mint az amerikai iparág úttörői, a Beyond Meat és az Impossible Foods. Palzer szerint a Nestlé globális elérhetősége és márkakínálata is előnyt jelent a nagynevű riválisokkal szemben. A Nestlé már más kategóriáiban is piacra dobott vegán termékeket, például a vegán KitKat-ot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!